Добродојдовте на официјалната страница на Општина Демир Хисар!
Бесплатна менторска поддршка во рамки на повикот за комерцијализација на иновации од ФИТР PDF Печати

Почитувани,

Фондот за иновации и технолошки развој објави јавен повик за комерцијализација на иновации.Преку овој инструмент ФИТР обезбедува финансиска поддршка во максимален износ од 20.000.000,00 (дваесет милиони) денари и тоа:

-за претпријатија чиј просечен број на вработени е до 50 (педесет) вработени и чиј годишен приход во последните две години е помал од 2.000.000,00 (два милиони) евра, финансирање до 70% од вкупниот буџет на проект односно

-за претпријатија чиј просечен број на вработени е од 50 (педесет) до 250 (двестотини и педесет) и чиј годишен приход во последните две години е поголем од 2.000.000,00 (два милиони) евра, а помал од 10.000.000,00 (десет милиони) евра, финансирање до 60% од вкупниот буџет на проектот.

Повеќе...
 
Работилница со претставници од приватниот сектор во Демир Хисар -Откривање на скриените атракции PDF Печати

20.07.2021

eu logomacedoniaalbaniaWorkshop with private sector representatives in Demir Hisar -Discovering hidden attractions

Today in the village of Sloestica we were working on defining touristic products that will present the best from the cross-border region: nature, culture and adventure.

Hiking, biking, off-road, horseback riding, camping, fishing, cooking classes with locals are just few of the activities you can do in the Demir Hisar and Klos rural gems.

We were elaborating local experiences together with people motivated to engage in tourism activities.

sl 3

Повеќе...
 
ОГЛАС ЗА ПРОЈАВУВАЊЕ ИНТЕРЕС PDF Печати

За користење и управување со Мултифункционалниот Центар во с.Слоештица

oglas 1 small

Повеќе...
 
Работилница со претставници на јавниот сектор во Клос, Албанија-Откривање на скриените атракции PDF Печати

30.07.2021

eu logomacedoniaalbaniaWorkshop with public sector representatives in Klos -Discovering hidden attractions

Welcoming people is the key advantage of our single destination for adventure travel in a two country trip of Albania & N.Macedonia.

Our people living in the hidden villages in Klos area will welcome you in the hidden gems of nature offering tasteful food and adventure activities.

Both Klos and Demir Hisar municipalities were working on defining touristic products that will present the best from the cross-border region.

Representatives from the public sector provided their input in regard the strategic approach towards tourism development in Klos as well ongoing infrastructural activities for improving accessibility to the hidden gems-villages of Klos area.

How we can discover Hidden Attractions of Klos and make them accessible to tourist from around the world was one of the topics explored together with the Mayor of Klos Mr. Ilmi Hoxha.

sl 1

Повеќе...
 
Јавен Повик за формирање на Иницијативен одбор PDF Печати

Јавен Повик

за формирање на Иницијативен одбор

за формирање на Локално собрание на млади


javen povik str 1 reduced

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 10 од 271

Пријави проблем

Анкета

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер