Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Концерт на СКОПСКИОТ КВАРТЕТ ХОРНИ

Домот на култура „Илинден“, во соработка со Општина Демир Хисар продолжуваат да ги негуваат и промовираат културните колективни вредности, со што, континуирано се поттикнува и зајакнува независниот културен сектор на локално ниво, преку организирање на низа на културно – уметнички општински манифестации.

Беспрекорна изведба на „Скопски квартет хорни“, каде што четворица врни професионалци – хорнисти, во фоајето на Домот ги изведоа делата на Диевиц, Ханс Писка, Јозеф Шантли, Ловел Шоу, Жан Јозеф Марет, Мартин Хајнрик, Ѓузепе Верди, Милер и Вебер.

.

.

.

Несекојдневен настан, прилика и можност во која младата популација уживаше во богатиот композиторски перформанс. 

Skip to content