Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ОФИЦИЈАЛНА ЧЕСТИТКА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

По повод 20. Мај, Ден на пожарникарите, градоначалникот Никола Најдовски, упати честитка до пожарникарите во која се вели:

.

„Почитувани пожарникари,

Дозволете ми, во мое лично име и во името на локалната самоуправа, да ви упатам срдечни и искрени честитки и да изразам голема благодарност за вашата посветеност, одговорност, пожртвуваност, професионалност и храброст, бидејќи вашата благородна и хумана професија е од исклучително значење за сите нас, за безбедноста на граѓаните, бидејќи сте изложени на голем ризик и опасност за заштита на граѓаните. Ви посакувам многу успех во работата, а ние како локална самоуправа максимално ќе се потрудиме да нашата Територијална противпожарна единица, Демир Хисар, добие современи услови за работа, како и подобрување на капацитетите на единицата, која ќе биде ефикасен и квалитетен сервис на граѓаните. Во оваа прилика, сакам да соопштам дека, заврши и тендерската постапка за набавка на ново современо противпожарно возило за потребите на ТППЕ, Демир Хисар, со што единицата дополнително ќе добие техничко опременување и оспособување за остварување на нејзините цели“.

Skip to content