Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Меморијална поставка во чест на Петре М. Андреевски

Во рамките на Мултифункционален Центар во Слоештица, кој е пред скоро време реновиран, има и Меморијална поставка во чест на Петре М. Андреевски.

Тука ќе се запознаете и со неговиот богат живот, и со неговата родна Слоештица, Демир Хисар, и со детството, и со младоста, ќе дознаете кои биле неговите најдобри пријатели, од каде ја црпел инспирацијата, што читал како дете, но и кои таленти ги криел. Објектот се наоѓа на сретсело во Слоештица, Демир Хисар, неколку километри од магистралниот пат Кичево-Демир Хисар.

Контакт: +38970282340

Локација: Објектот се наоѓа на сретсело во Слоештица, Демир Хисар, неколку километри од магистралниот пат Кичево-Демир Хисар. (Google Maps)

Е-пошта: erigon.dh@gmail.com

Facebook: erigon.dh

Skip to content