Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

СВЕЧЕНОСТИ ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕН

Почитувани граѓани,

Ни претставува особена чест и задоволство да ве поканиме на традиционалната манифестација Велигденска фолклорна средба „Демир Хисар, 2022“, во организација и под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Демир Хисар, на која ќе настапуваат културно – уметничките друштва „Илинден“ од Битола, ФА „Бисери“ од Охрид и „Илинден“ од градот домаќин, Демир Хисар.

Свечената церемонија ќе се одржи на градскиот плоштад во Демир Хисар на 25.4.2022 година (понеделник), втор ден Велигден, со почеток во 12 часот.

Нека ни е честит и вековит празникот Велигден

Skip to content