Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ВЕЛИГДЕНСКИ СВЕЧЕНОСТИ

– УТВРДЕНА ПРИГОДНА СВЕЧЕНА ПРОГРАМА ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

.

Почитувани,

.

Ве покануваме на традиционалниот Национален фестивал „Велигденски фолклорни средби”, а кој ќе се одржи на 17. април (понеделник) на градскиот плоштад во Демир Хисар со почеток во 11:00 часот.

Учесници на Фестивалот оваа година се КУД „Илинден” Демир Хисар, КУД „Бисери” од Охрид, КУД „Бисер” од Кичево и КУД „Илинден” од Битола.

Манифестацијата е во организација на Домот на културата „Илинден” Демир Хисар, а под генерално покровителство на Општина Демир Хисар и поддржана од Министерството за култура.

Skip to content