Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ВЕЛОСИПЕДСКИ ТУРИ

  • Велосипедска тура-Демир Хисар-село Големо Илино-манастир Свети Илија-врв Сталев камен-манастир Свети Петар и Павле Смилево-село Лесково-село Слепче, со должина од 90 км,
  • Велосипедска тура: Демир Хисар-Прибилци-Растојца- Д.Дивјаци-Крушево- Демир Хисар,
  • Велосипедска тура: Сопотница-Вирово-Боиште-Смилево-Демир Хисар- Сопотница.
  • Велосипедска планинска тура: Илинска, Плакенска и Бигла планина. Стартот би бил од селото Големо Илино, преку манастирскиот комплекс Свети Илија, манастирскиот комплекс Свети Петар и Павле-Смилево и манастирскиот комплекс Свети Јован Претеча-Слепче. Патеката е со должина од околу 90 км,
  • Велосипедска планинска тура Еврејка-со старт во Демир Хисар-село Церово-мв Еврејка-манастир Св.Петар и Павле-Смилево и завршува во Демир Хисар, со вкупна должина од 65 км.
Во врска со велосипедските тури-лице за контакт и консултации:
Васко Пупунчевски
телефон: +389 (0)78 579 679
https://www.facebook.com/vasko.pupuncevski
Skip to content