ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Изложба на ликовни дела од академик Владимир Георгиевски

,,Се црта со срцето ,а не со раката и моливот” ,,Низ силата на искрениот цртеж трепери светилник на мајчината утроба” ,,Цртежот е брат на музиката. Секоја линија е еден звук, еден глас, една нота. Ете зошто тој се раѓа во апсолутна тишина, еднаква по својата длабочина на вистинската музика” Ова се дел од цитатите кои […]

Панел-дискусија: Искористување на извозните, инвестиционите и туристичките капацитети на Општина Демир Хисар

Во организација на Локалниот економско-социјален совет при Општина Демир Хисар, а со поддршка на МКЦ Битола и Шведскиот институт „Олоф Палме“, пред претставници на Министерството за надворешни работи – Сектор за економска дипломатија и Агенцијата за странски инвестиции на Македонија, денес беше реализирана промоција на инвестиционите, извозните и туристичките капацитети на Демир Хисар. Меѓу другото, […]

Skip to content