Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Бесплатен превоз за време на летниот период

Бесплатен превоз за време на летниот период. Започнувајќи од 28 јуни 2024 година, и оваа година Јавното претпријатие ДЕХИ Транс Демир Хисар, воведува бесплатен превоз за жителите на пооддалечените населени места во Општина Демир Хисар, секој петок до 31 август 2024 година. Дополнителни информации на 078 276 680.

Канонизација на Светата преподобномаченичка Стефанида Битолско–Скaдарска

Светата Православна Црква ќе се собере на едно место, во едно време, на 29 и 30 јуни 2024 година, како би заблагодарила и воздала слава на Бога Троичниот, Кој ни ја испрати молитвеноста и застапништвото пред Него во лицето на Светата преподобномаченичка Стефанида Битолско–Скaдарска. Моштите на Светата Стефанида Битолско-Скадарска се наоѓаат во Слепченскиот Манастир чие […]

Почеток на имплементацијата на проектот за изградба на сообраќајна инфраструктура- пат до манастирот Св. Константин и Елена и уште две улици во населеното место Вардино

Уште еден проект за подобрување на сообраќајната инфраструктурата за полесна секојдневна мобилност на нашите граѓани На барање на жителите а согласно приоритетите на Општина Демир Хисар одпочнавме со имплементацијата на проектот за изградба на сообраќајна инфраструктура кој опфаќа изградба на пат до манастирот Св. Константин и Елена и 2 улици во населеното место Вардино. Овие […]

Доставени хуманитарните пакети од Деветтиот меѓуинституционален фудбалски турнир

На 30.05.2024 година, под координација на градоначалникот Никола Најдовски, се спроведе и реализира хуманитарната активност, традиционално, од обезбедените финансиски средства од хуманитарниот меѓуинституционален турнир во мал фудбал под покровителство на градоначалникот, деветти по ред оваа година. Вработени во локалната самоуправа се мобилизираа и успешно доставија социјални пакети со храна – прехранбени производи, а кои се […]

Во посета на Општина Демир Хисар, генералниот секретар на Црвен Крст

Градоначалникот Никола Најдовски во неговиот работен кабинет оствари средба со генералниот секретар на Црвен крст на Р. Македонија, д-р Саит Саити, а во рамки на проектот ПХВ – промоција на хумани вредности, каде што се разговараше за идни нови проекти коишто се изработуваат во интерес на општествената заедница. Саити ја поздрави агилноста, ажурноста и тимското […]

Skip to content