Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ПРЕДНОВОГОДИШНИ СВЕЧЕНОСТИ

Почитувани сограѓани,

Ве покануваме на „Новогодишниот хепенинг“ кој ќе се одржи на 29.12.2022 г. (четврток), со почеток во 10:00 часот на градскиот плоштад „8. Септември“ во Демир Хисар.

На Новогодишниот базар ќе се продаваат новогодишни подароци и рачно изработени украси од учениците од општинските основни училишта, ќе има и добра музика, топол чај, а во 11:00 часот ќе уживаме во детската претстава „Дружината на Снешко Белчо“ која ќе биде во изведба на театарската група „Балада Арт“ од Прилеп.

Овогодишниот настан, кој е од хуманитарна природа е, во заедничка организација на Општина Демир Хисар во соработка со Дом на култура „Илинден“, ООУ „Гоце Делчев“, ООУ „Браќа Миладиновци“, с. Жван и ООУ „Даме Груев“, с. Смилево.

Skip to content