Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Меморијален турнир во мал фудбал „Валентин Стефановски“ Демир Хисар 2023

Под покровителство на Општина Демир Хисар и Градоначалникот Никола Најдовски, а во организација на З.Г „Валентин Стефановски”, започна деветтиот по ред Меморијален турнир во мал фудбал „Валентин Стефановски“ Демир Хисар 2023. Овој турнир е во чест на нашиот брат, другар и пријател, Валентин Стефановски-Тинко. Турнирот се одржива во спортската сала „Јордан Пиперката” Демир Хисар. Фонд […]

Потпишан Договор со проектантска куќа АСТРЕКС ДООЕЛ, Скопје, за набавка, односно за изработка на проектна документација

На 16.11.2023 година во просториите на Општина Демир Хисар се склучи Договор со проектантска куќа АСТРЕКС ДООЕЛ, Скопје, за набавка, односно за изработка на: Проектна документација за реконструкција,изградба на нови тротоари и ново ЛЕД осветлување на улица „Маршал Тито“ во Демир Хисар, Изградба на четири и реконструкција на една улица во Белче со ревизија, Изработка […]

Излезе од печат првата книга посветена на Слепченскиот скрипториум

ЦРКОВНОТО КНИЖЕВНО НАСЛЕДСТВО НА СЛЕПЧЕНСКИОТ МАНАСТИР “СВ. ЈОВАН ПРЕТЕЧА” – АКАДЕМИК ЃОРЃИ ПОП-АТАНАСОВ Во неа е направена археографска презентација со факсимили на голем дел на ракописните книги пишувани во најзначајниот и најбогатиот скрипториум на Охридската архиепископија. Овој труд содржи 14 поглавја во кои се опфатени повеќе векови творештво, од најстарите сочувани Слепченски ракописи, пергаментни и […]

Skip to content