Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Манифестации

МАНИФЕСТАЦИИ ПОД ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ
 • 2 – 7 мај – „ДЕНОВИ НА СМИЛЕВСКИОТ КОНГРЕС“
 • 05 – 07 мај – МЕЃУНАРОДЕН СУМПОЗИУМ ВО МАНАСТИРОТ СВЕТИ ЈОВАН ПРЕТЕЧА И ПОЧЕТОК НА ДЕМИРХИСАРСКО КУЛТУРНО ЛЕТО
 • 7 јули – Традиционално чествување на „ИВАНДЕН“
 • 12 јули – ИМЕНДЕНСКО ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА ПЕТРЕ М. АНДРЕЕВСКИ
 • 2 август – „Илинден“ – прослава во с. Смилево
 • 10 август – ЧЕСТВУВАЊЕ ВО СЕЛО ВЕЛМЕВЦИ ПО ПОВОД ГОДИШНИНАТА ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА ЈОРДАН ПИПЕРКАТА
 • 2 септември – Денот на општината
 • 08 септември – ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА – ПРАЗНИЧЕН ХЕПЕНИНГ
 • 23 октомври – ДЕН НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА – чествување во с. Смилево
 • 23  декември – ГОДИШНИНА ОД СМРТТА НА ДАМЕ ГРУЕВ – чествување во с. Смилево
 • 31 декември – „ДЕТСКИ НОВОГОДИШЕН ХЕПЕНИНГ“
Skip to content