Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Јавен повик до евидентирани невработени лица

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), и Договорот за соработка Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП)  и општина Демир Хисар, во рамките на Оперативниот план за активни програми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2023 година усвоен од Владата […]

Дезинсекција комарци – Прва Фаза 2023 год.

И Н Ф О Р М А Ц И Ј А ПРВА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМАТСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА КОМАРЦИТЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести и препораките на Министерството за здравство на РМ, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Демир Хисар […]

ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Врз основа на член 40 од Законот за локална самоуправа (,,Сл.весник на Р.М”бр.5/02), член 61 од Статутот на Општина Демир Хисар („Сл. гласник на Општина Демир Хисар “ бр.3/02, 4/05, 7/09, 16/13, 18/14, 10/19 и 7/21), како и член 52 од Деловникот за работа на Советот на Општина Демир Хисар („Сл. гласник на Општина Демир […]

ПРОАКТИВНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ, 2023

Согласно последниот Извештај направен од страна на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер, односно спроведен мониторинг на веб-страниците на Општините и Центрите за развој на плански региони, Општина Демир Хисар се најде на високото второ место од 89 институции. Од година во година, сè повеќе ја напредуваме ефикасноста […]

Информација во врска со предстојната превентивна систематска дератизација на Општина Демир Хисар

Се информираат жителите на Општина Демир Хисар дека на ден 18. 05. 2023 год, екипи на Центарот за јавно здравје – Битола ќе спроведуваат активности на теренот во смисол на спроведување на пролетната прва фаза од превентивната систематска дератизација т. е. поставување на отровни мамци за уништување на глодари (глувци). Со дератизацијата ке бидат опфатени: […]

Дневен ред за 23 седница на Совет на Општина Демир Хисар

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа(,,Сл.весник на Р.М”бр.5/02),член 60 од Статутот на Општина Демир Хисар („Сл. гласник на Општина Демир Хисар“ бр.3/02, 4/05, 7/09, 16/13, 18/14, 10/19 и 7/21), како и член 53 од Деловникот за работа на Советот на Општина Демир Хисар („Сл. гласник на Општина Демир Хисар “ бр.3/02) […]

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ООУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“, ДЕМИР ХИСАР

По повод 120 годишнината од смртта на визионерот, апостолот на македонската борба за ослободување и независност, учител, идеолог и македонски револуционер, Гоце Делчев, општинска делегација предводена од градоначалникот Никола Најдовски и делегација предводена од ООУ „Гоце Делчев“, денес, положија цвеќе и се поклонија пред споменикот на Гоце Делчев во дворот на училиштето, а каде што […]

Решение за одобрување проектна програма А1 Македонија

– РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРУВАЊЕ НА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН – ПРОЕКТНА ПРОГРАМА ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН (за изградба на столбна трафостаница со бетонски столб (БСТС 10 (20) / 0,4kV), 50 кВА и линиски вод 10 (20) kV за снабдување со електрична […]

ВЕЛИГДЕНСКА ПРАЗНИЧНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА НАЈДОВСКИ

Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Никола Најдовски, упати официјална честитка во негово лично име и во името на вработените во локалната самоуправа, а по повод големиот христијански празник, Велигден, а во која се вели: . „Почитувани православни верници, Почитувани сограѓани, . Ви го честитам големиот христијански празник, Велигден, со најискрени желби за добро здравје, благодет, […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Почитувани, Поради најавените врнежи од дожд, Фестивалот „Велигденски фолклорни средби”, ќе се одржи во спортската сала „Јордан Пиперката” во Демир Хисар, со почеток во 11:00 часот. . Ве очекуваме!

Skip to content