ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

ПРОАКТИВНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ, 2023

Согласно последниот Извештај направен од страна на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер, односно спроведен мониторинг на веб-страниците на Општините и Центрите за развој на плански региони, Општина Демир Хисар се најде на

Повеќе »

Дневен ред за 23 седница на Совет на Општина Демир Хисар

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа(,,Сл.весник на Р.М”бр.5/02),член 60 од Статутот на Општина Демир Хисар („Сл. гласник на Општина Демир Хисар“ бр.3/02, 4/05, 7/09, 16/13, 18/14, 10/19 и 7/21), како и член 53 од Деловникот за

Повеќе »

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ООУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“, ДЕМИР ХИСАР

По повод 120 годишнината од смртта на визионерот, апостолот на македонската борба за ослободување и независност, учител, идеолог и македонски револуционер, Гоце Делчев, општинска делегација предводена од градоначалникот Никола Најдовски и делегација предводена од ООУ „Гоце Делчев“, денес, положија цвеќе

Повеќе »

Решение за одобрување проектна програма А1 Македонија

– РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРУВАЊЕ НА ПРОЕКТНА ПРОГРАМА ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН – ПРОЕКТНА ПРОГРАМА ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН (за изградба на столбна трафостаница со бетонски столб (БСТС 10

Повеќе »

ВЕЛИГДЕНСКА ПРАЗНИЧНА ЧЕСТИТКА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛА НАЈДОВСКИ

Градоначалникот на Општина Демир Хисар, Никола Најдовски, упати официјална честитка во негово лично име и во името на вработените во локалната самоуправа, а по повод големиот христијански празник, Велигден, а во која се вели: . „Почитувани православни верници, Почитувани сограѓани,

Повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Почитувани, Поради најавените врнежи од дожд, Фестивалот „Велигденски фолклорни средби”, ќе се одржи во спортската сала „Јордан Пиперката” во Демир Хисар, со почеток во 11:00 часот. . Ве очекуваме!

Повеќе »

ВЕЛИГДЕНСКИ СВЕЧЕНОСТИ

– УТВРДЕНА ПРИГОДНА СВЕЧЕНА ПРОГРАМА ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ . Почитувани, . Ве покануваме на традиционалниот Национален фестивал „Велигденски фолклорни средби”, а кој ќе се одржи на 17. април (понеделник) на градскиот плоштад во Демир Хисар со почеток во 11:00 часот.

Повеќе »

ЗАВРШНА ФИНАЛНА ВЕЧЕР – VIII. ХУМАНИТАРЕН МЕЃУИНСТИТУЦИОНАЛЕН ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ, 2023

Спортската манифестација „Хуманитарен меѓуинституционален турнир во мал фудбал‟, добива се поголем публицитет, а за тоа говори големиот број на присутни ширум регионот на годинашниот осми по ред, под генерално покровителство на градоначалникот, кој се комплетираше викендов во спортската сала „Јордан Пиперката“,

Повеќе »
Skip to content