Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Покана: Состанок за креирање на Буџет и програми за 2024

Согласно донесениот заклучок од страна на Советот на Општина Демир Хисар, а во духот на транспаретноста во работењето на општината во поглед на вклучување на граѓаните во процесите на донесување на одлуки, Ве покануваме да присуствувате на заеднички состанок Со

Повеќе »

Изложба на ликовни дела од академик Владимир Георгиевски

,,Се црта со срцето ,а не со раката и моливот” ,,Низ силата на искрениот цртеж трепери светилник на мајчината утроба” ,,Цртежот е брат на музиката. Секоја линија е еден звук, еден глас, една нота. Ете зошто тој се раѓа во

Повеќе »

Панел-дискусија: Искористување на извозните, инвестиционите и туристичките капацитети на Општина Демир Хисар

Во организација на Локалниот економско-социјален совет при Општина Демир Хисар, а со поддршка на МКЦ Битола и Шведскиот институт „Олоф Палме“, пред претставници на Министерството за надворешни работи – Сектор за економска дипломатија и Агенцијата за странски инвестиции на Македонија,

Повеќе »

ФОРУМ ЗА УТВРДУВАЊЕ НА ПРИОРИТЕТИ ЗА РАБОТАТА НА ЛОКАЛНИОТ ЕКОНОМСК0 – СОЦИЈАЛЕН СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР ЗА 2023 ГОДИНА

Во просториите на ресторан „Вила Горна Куќа“, с. Слепче, се одржа и реализира настан во рамки на проектот „Унапредување на социјалниот дијагол во заедницата“, а во организација на Младински културен центар – Битола со поддршка од Меѓународниот центар „Олоф Палме“

Повеќе »

Промотивен настан во рамките на проектот „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“

На 31. октомври, 2023 г. во хотелот „Милениум“ во Битола се одржа промотивен настан на тема – „Натамошен развој на концептот за следење на изборните ветувања: искуства и научени лекции на општините и граѓанските организации“ со цел промоција на постигнатите

Повеќе »

ПРОАКТИВНА ТРАНСПАРЕНТНОСТ, 2023

Согласно последниот Извештај направен од страна на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер, односно спроведен мониторинг на веб-страниците на Општините и Центрите за развој на плански региони, Општина Демир Хисар се најде на

Повеќе »

Дневен ред за 23 седница на Совет на Општина Демир Хисар

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа(,,Сл.весник на Р.М”бр.5/02),член 60 од Статутот на Општина Демир Хисар („Сл. гласник на Општина Демир Хисар“ бр.3/02, 4/05, 7/09, 16/13, 18/14, 10/19 и 7/21), како и член 53 од Деловникот за

Повеќе »

ОДБЕЛЕЖАН ПАТРОНИОТ ПРАЗНИК НА ООУ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“, ДЕМИР ХИСАР

По повод 120 годишнината од смртта на визионерот, апостолот на македонската борба за ослободување и независност, учител, идеолог и македонски револуционер, Гоце Делчев, општинска делегација предводена од градоначалникот Никола Најдовски и делегација предводена од ООУ „Гоце Делчев“, денес, положија цвеќе

Повеќе »
Skip to content