Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

СООПШЕТЕНИЕ ПОВРШИНСКИ СОЛАРНИ И ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ, ВО К.О.ПРИБИЛЦИ, м.в.„ГОРНИ ЛИВАДИ 2“

СООПШЕТЕНИЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЈАВЕН УВИД ВО УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНЗАФОРМИРАЊЕ НА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА СО НАМЕНАЕ1.13 – ПОВРШИНСКИ СОЛАРНИ И ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ,ВО К.О.ПРИБИЛЦИ, м.в.„ГОРНИ ЛИВАДИ 2“ ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР – АНКЕТЕН ЛИСТ – УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ

Повеќе »

СООПШЕТЕНИЕ ПОВРШИНСКИ СОЛАРНИ И ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ, ВО К.О.ПРИБИЛЦИ, м.в.„ГОРНИ ЛИВАДИ 1“

СООПШЕТЕНИЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЈАВЕН УВИД ВО УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАНЗАФОРМИРАЊЕ НА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА СО НАМЕНАЕ1.13 – ПОВРШИНСКИ СОЛАРНИ И ФОТОВОЛТАИЧНИ ЕЛЕКТРАНИ,ВО К.О.ПРИБИЛЦИ, м.в.„ГОРНИ ЛИВАДИ 1“ ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР – АНКЕТЕН ЛИСТ – УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ

Повеќе »

ЕКО АКЦИЈА – РАСЧИСТЕНИ ДИВИ ДЕПОНИИ

Општина Демир Хисар во соработка со Јавното комунално претпријатие, реализира акција за расчистување на диви депонии.Како што информираа надлежните, односно ЈКП „Комуналец“, се работи на собирање на отпадот од огромни диви депонии на територијата на општината..Градоначалникот Најдовски, ја поздрави еко

Повеќе »

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Според наши сознанија, одредени граѓани на Општина Демир Хисар, на мрежата за јавно осветлување имаат незаконски приклучено електрични светилки во нивни дворови и објекти. Не е исклучена можноста и од незаконско користење на електричната енергија од мрежата за јавно осветлување

Повеќе »

Отворени податоци

.  – Решение за определување на офицер за отворени податоци . ОПИС НА ДОКУМЕНТ Превземи        xls Превземи        csv Буџет приходи 2022 XLSX CSV Буџет расходи 2022 XLSX CSV Извештај за реализација на Буџет 2021

Повеќе »

Предлог – Одлука

Врз основа на на член 83-а став 4 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ број 199/14, 44/15, 193/15, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18), Правилникот за форма и содржина на општиот акт со кој се утврдуваат

Повеќе »

ТРАДИЦИОНАЛНО ФРЛАЊЕ НА СВЕТИОТ КРСТ ВО ДЕМИР ХИСАР

На Богојавление главен настан е фрлањето на крстот во водата, и затоа, по тој голем повод, а во духот на православните обичаи, во 18 населени места на територијата на Општина Демир Хисар, се одбележа големиот христијански празник „Богојавление“ – Водици,

Повеќе »

Список на недоставени решенија и опомени за комунална такса и данок на имот за 2021

Им се сопштува на сите физички и правни лица кои се даночни обврзници по основ на данок на имот и комунална такса, на кои не им било доставено решение,или од било кои причини не добиле решение со соодветно задолжение за

Повеќе »
Skip to content