Search
Close this search box.

ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР

Дезинсекција комарци – Прва Фаза 2022 год.

И Н Ф О Р М А Ц И Ј А ПРВА ФАЗА ОД ПРЕВЕНТИВНА СИСТЕМАТСКА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ЗА УНИШТУВАЊЕ НА КОМАРЦИТЕ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ДЕМИР ХИСАР Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести и препораките на Министерството

Повеќе »

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ЕВН МАКЕДОНИЈА

Од ЕВН Македонија  е добиено известување дека  на ден 11.05.2022 г. во период од 09.45 до 12.30ч.   без напојување со електрична енергија  ќе останат следните населени места на подрачјето на општина Демир Хисар: ТС:  Прибилци, Журче, манастир Журче, Сладуево, Белче, Фарма Белче, Маит,  Граиште, Бараково,

Повеќе »

СООПШТЕНИЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЈАВЕН УВИД

Врз основа на член 62 став 10 од Законот за урбанистички планирање (Сл. весник на РСМ бр.32/20) и член 129  од Статутот на Општина Демир Хисар (Службен гласник на Општина Демир Хисар бр. 03/02), 04/05, 07/09, 16/13, 18/14, 10/19 и

Повеќе »

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Според наши сознанија, одредени граѓани на Општина Демир Хисар, на мрежата за јавно осветлување имаат незаконски приклучено електрични светилки во нивни дворови и објекти. Не е исклучена можноста и од незаконско користење на електричната енергија од мрежата за јавно осветлување

Повеќе »

Список на недоставени решенија и опомени за комунална такса и данок на имот за 2021

Им се сопштува на сите физички и правни лица кои се даночни обврзници по основ на данок на имот и комунална такса, на кои не им било доставено решение,или од било кои причини не добиле решение со соодветно задолжение за

Повеќе »

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

. Почитувани, Сакаме да Ве информираме, а во пресрет на големиот христијански празник „Василица“ или „Православна Нова Година“, кога се празнува св. Василиј Велики, традиционално во демирхисарско кога се одбележува на 13. јануари, оваа година во четврток, вечерта, преку василичарски

Повеќе »
Skip to content